اتاق حمل مرغ

اتاق حمل مرغ

فهرست مطالب

 

برای انتقال‌ مرغ‌ها از مرغداری‌ به کشتارگاه باید تجهیزات و شرایط مناسبی مهیا باشد تا مرغ‌ها دچار مرگ و تلفات نشوند که برای تحقیق این هدف از اتاق حمل مرغ استفاده می‌شود. اتاق حمل مرغ باید ویژگی‌ها و استانداردهای مناسبی داشته باشد تا حمل مرغ‌ها و رساندن آن‌ها به مقصد بدون هیچی مشکلی صورت گیرد. در ادامه این مقاله به معرفی اتاق حمل مرغ و ویژگی‌های آن‌ خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.

اتاق حمل مرغ چیست؟

هنگامی که تعداد زیادی مرغ در یک فضا قرار می‌گیرد در صورتی که شرایط تنفس و تهویه هوا و فاصله آن‌ها به خوبی مهیا نشده باشد، مرغ‌ها دچار خفگی و یا بیماری می‌شوند. بنابراین به طور معمول برای انتقال مرغ‌ها از اتاق‌های مخصوصی به نام اتاق حمل مرغ استفاده می‌شود.  اتاق‌های حمل مرغ اتاق‌هایی در اندازه‌های مختلف و از جنس فلز هستند که متناسب با حمل مرغ به صورت مشبک طراحی و تولید شده‌اند که به کامیون متصل می‌شوند و حمل مرغ‌ به مسافت‌های طولانی را نیز امکان‌پذیر کرده‌اند.

این اتاق‌ها مسقف هستند و در شرایط جوی مختلف مانند آفتاب و باران نیز امکان حمل مرغ‌‌ وجود دارد و آسیبی به آن‌ها وارد نمی‌شود. همچنین به منظور تسهیل دسترسی به قسمت‌های مختلف اتاق، یک نردبان نیز بر روی آن نصب می‌شود.

ظرفیت این اتاق‌ها به گونه‌ای است که قابلیت انتقال تعداد خاصی مرغ را داشته باشند و حمل بیش‌تر از ظرفیت اتاق، باعث مرگ مرغ‌ها می‌شود. این اتاق‌ها در ظرفیت‌های مختلف ۶ تن، ۸ تن، ۱۰ تن و غیره تولید می‌شوند و کمک زیادی را به حمل و انتقال راحت و سریع‌تر مرغ‌ها کرده‌اند.

اتاق حمل مرغ

اتاق حمل مرغ باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

باتوجه به کاربرد فراوان و اهمیت زیادی که اتاق حمل مرغ دارد، امروزه تولیدکنندگان زیادی در حال تولید این اتاق‌ها هستند اما باید توجه نمود که این اتاق‌ها باید کیفیت بالایی داشته باشند و استاندارد‌های لازم در تولید آن‌ها رعایت شده باشد. در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک اتاق حمل مناسب باید داشته باشد می‌پردازیم.

  • جنس اتاق حمل مرغ و کیفیت متریالی که در تولید آن به کار برده می‌شود اهمیت زیادی دارد و باید از باکیفیت‌ترین آلیاژ‌ها تولید شده باشد تا در برابر عوامل محیطی آسیب نبیند و کیفیت اولیه خود را حفظ کند.
  • جوشکاری به کار رفته برای جوش اتاق باید استاندارد و محکم بوده و از جوش CO2 برای جوش استفاده شده باشد.
  • اندازه مشبک‌های اتاق حمل مرغ نیز باید استاندارد باشند و خیلی درشت و یا خیلی ریز نباشند و تهویه هوا به خوبی انجام شود.
  • رنگ آمیزی اتاق حمل مرغ باید چند لایه و ضخیم باشد زیرا این اتاق در معرض شرایط جوی مختلف قرار خواهد و همچنین فضولات مرغ‌ها باعث می‌شوند که رنگ اتاق از بین برود بنابراین با رنگ آمیزی باکیفیت و اصولی آسیبی به اتاق وارد نخواهد شد.
  • جنس کف اتاق حمل مرغ و ضخامت آن نیز باید مناسب و باکیفیت باشد و تحمل وزن مرغ‌ها را داشته باشد.
  • بهتر است که درب اتاق حمل مرغ نیز دو طرفه باشد تا بار زدن و تخلیه مرغ‌ها سریع‌تر و راحت‌تر انجام شود همچنین قفل درب نیز باید ایمن باشد و به راحتی باز نشود‌.
  • تجهیزاتی مانند نردبان برای بالا رفتن از اتاق و سرسره برای تخلیه سبدهای مرغ نیز از ملزومات اتاق حمل مرغ است.

سؤالات متداول

  1. کاربرد‌های اتاق حمل مرغ چیست؟

از این اتاق‌ها برای حمل و انتقال مرغ‌ها از مرغداری و محل پرورش مرغ به کشتارگاه و سایر مقاصد استفاده می‌شود.

  1. مهم‌ترین مزیت اتاق حمل مرغ چیست؟

این اتاق‌ها باعث تهویه هوا می‌شوند و مرغ‌ها را سالم و بدون تلفات به مقصد می‌رسانند همچنین باعث تسریع در انتقال مرغ‌ها می‌شوند‌.

  1. میزان ظرفیت اتاق‌های حمل مرغ چقدر است؟

تولیدکنندگان اتاق ‌های حمل مرغ را در اندازه و ظرفیت‌هاب مختلف تولید می‌کنند.

  1. اتاق حمل مرغ باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

جنس و کیفیت اتاق، اندازه مشبک‌ها، کیفیت رنگ اتاق، تجهیزات  اتاق و غیره باید استاندارد و اصولی تولید شده باشند.

کلام پایانی

به منظور انتقال مرغ زنده از محل‌ پرورش به کشتارگاه از اتاق‌هایی موسوم به اتاق حمل مرغ استفاده می‌شود که این اتاق‌ها از فلز ساخته می‌شوند و به صورت مشبک هستند که نقش تهویه هوا را دارند و از خفه شدن مرغ‌ها جلوگیری می‌کنند. اتاق‌های حمل مرغ باعث سرعت در انتقال مرغ به ‌کشتارگاه شده‌اند و البته این امر با کمترین  تلفات صورت می‌گیرد. این اتاق‌ها به وسیله کامیون حمل می‌شوند و در ظرفیت‌های مختلفی مانند ۶، ۸ و ۱۰ تن تولید می‌شوند. اتاق حمل مرغ باید از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار باشد تا کارایی مطلوب را ارائه دهد که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *